מורי המגמה:
יפעת ברוש
מרכת מגמת מדעי החברה
[email protected]
יפעת, B.A בכלכלה מטעם אוניברסיטת בר אילן, M.A חברה וטכנולוגיה אוניברסיטת חיפה, מרכזת מגמת מדעי החברה בבית בירם, מנחה ארצית בחינוך פיננסי, מרצה באוניברסיטת חיפה בחוג לייעוץ התפתחותי (תעודת הוראה),נהנית מכל רגע בכיתות אותן היא מלמדת, רווה נחת ולומדת מכל תלמידיה. באופן כללי משתדלת תמיד למצוא את החיובי בבני האדם, כמו גם במצבים אליהם אנו נקלעים. רצה למרחקים ארוכים ומקור גאוותה הן שלוש בנותיה אותן היא מגדלת יחד עם בן זוגה התומך.
רגינה שורצנברג
מורה לכלכלה ומנהל עסקים
רגינה – בעלת תואר ראשון בסטטיסטיקה מאוניברסיטת חיפה ותואר שני בכלכלה מהטכניון. עסקה בתחום הכלכלה במשך כ-10 שנים ולאחר מכן החליטה לעשות הסבה להוראה. מאוד נהנית ללמד את מקצוע הכלכלה ולימודים פיננסיים ובעיקר אוהבת את האינטראקציה עם התלמידים. מלמדת כלכלה ומנהל עסקים את כל השכבות ומחנכת כיתה. "בזמני הפנוי אני אמא לשלושה ילדים, אוהבת מאוד את הים, חותרת על סאפ ומתאמנת ביוגה."
אילנית ארם מזרחי
מורה לסוציולוגיה ופסיכולוגיה
אילנית היא בוגרת תואר ראשון בסוציולוגיה ותקשורת ותואר שני בסוציולוגיה ארגונית יישומית מטעם אוניברסיטת חיפה , מלמדת סוציולוגיה, פסיכולוגיה ומנחה תלמידים בכתיבת עבודות גמר. אוהבת את התלמידים ואוהבת ללמד את המקצועות הללו. תחביב מרכזי שהיא מפתחת בשנים האחרונות – צילום, והיא אף משלבת את השימוש בצילום בהוראת הפסיכולוגיה והסוציולוגיה.
מאור אבידן
מורה לפסיכולוגיה וכלכלה
מאור – בוגר BA בכלכלה וניהול עם התמחות בשיווק, מוסמך תואר שני בחינוך M-Teach לאקדמאים בהוראת אזרחות ומדעי החברה, מורה לכלכלה, מנהל עסקים וחינוך פיננסי בבית הספר הריאלי.
אביב כץ דקל
מורה לפסיכולוגיה וסוציולוגיה
אביב היא B.A במדעי החברה מאוניברסיטת חיפה, M.A בחינוך אלטרנטיבי מאוניברסיטת חיפה, מלמדת ומחנכת בבית הספר הריאלי משנת 2007, מלמדת סוציולוגיה, פסיכולוגיה, תקשורת ומנחה תלמידים לעבודות חקר. בעבר לימדה ורכזה במגמת "ניהול מערכות מידע וידע". אמא לשלושה ילדים שגם הם חלק ממשפחת הריאלי.
מבנה התוכנית:
2 יח”ל בכלכלה + 2 יח”ל בפסיכולוגיה + 1 יח”ל משחק עסקים.
2 יח“ל בכלכלה – כיתה י‘, י"א
נושאי הלימוד: עקומת תמורה, תעסוקה ואבטלה, הון אנושי וצמיחה כלכלית, ביקוש והיצע, שוק העבודה, התערבות ממשלתית, אי שוויון ועוני תקציב המדינה, גלובליזציה.
התלמידים ניגשים לבחינת בגרות בסוף כיתה י”א.
2 יח“ל בפסיכולוגיה-כיתה י‘, י"א
נושאי הלימוד: תופעות בחיי היום-יום כגון: לחץ והתמודדות עמו, עמדות, דעות קדומות ודרכים שונות להשפעה חברתית. שלבים בהתפתחות האדם, מבנה האישיות, תיאוריות המתייחסות לגיבוש אישיות הפרט (פרויד, אריקסון), כיצד מקבלים החלטות, רגשות וריגוש ומה שביניהם, איך מתפתח הזיכרון.
התלמידים ניגשים לבחינת בגרות פנימית בסיום כיתה י"א.
חלק ה- 30%, הן בכלכלה והן בפסיכולוגיה, מתבסס על מטלות ביצוע הניתנות במהלך כיתות י‘ ו- י"א.
1 יח“ ל משחק עסקים-כיתה י"ב
נושאי הלימוד: פנ“מ – פרויקט לניהול משק מודרני – סימולציה של תהליכים המתרחשים בחברה תעשייתית הפועלת במציאות של שוק חופשי. בשוק תחרותי זה פועלות כמה חברות, כאשר כל צוות תלמידים מייצג חברה.
התלמידים הם ההנהלה הבכירה של החברה ועליהם לקבל החלטות בתחומים שונים: ייצור, שיווק, כוח אדם, רכש וכד'. מוטל עליהם לנהל את החברה לתקופה של שנת פעילות. התלמידים חווים את הדינמיקה של השוק, שכן ההחלטות שלהם משפיעות על תנאי השוק ומושפעות מהחלטות של החברות האחרות ומתנאי הסביבה.
הסימולציה קרובה מאד למצב האמיתי בו פועלת פירמה במשק וחושפת את התלמיד לעולם העסקים ולתנאי השוק המשתנים.
בנוסף, יגישו התלמידים עבודת חקר בנושא שמקשר בין הפסיכולוגיה לכלכלה. לדוגמה: תהליכי קבלת החלטות בתנאי אי ודאות, סגנונות ניהול, שיווק ועוד.
תכניות העשרה
במהלך הלימודים, התלמידים ייחשפו להרצאות של גורמי חוץ בנושא הלימוד, יצאו לסיורים רלוונטיים ויצפו בסרטים.
קורס אקדמי מקוון (אונ' ת"א) בתמיכה וליווי מורים.