על המגמה:

קידמה והטכנולוגיה מציפים את העולם במידע רב. כמות המידע, שארגונים אוספים היא עצומה, ובמגמת עליה כל הזמן. אנשים רבים בארגון צריכים את המידע כדי לייצר ערך לחברה, בין אם מדובר על דפוסי שימוש באפליקציה, ביצוע של פרסומות או ניבוי רווח- כל החלטה מגובה במידע ובנתונים. כדי להשתמש במידע ובנתונים, הם חייבים להיות מאורגנים וזמינים במהירות.

בתקופה זו של משבר הקורנה אנו נחשפים מדי יום להחלטות המתקבלות על בסיס נתונים שונים, התקשורת מציפה אותנו באיורים, תרשימים, גרפים ואמצעים ויזואלים שונים, שצריך לדעת איך לקרוא אותם, ברשת מתרוצצות חדשות, שיש לבדוק היטב אותם, שאינן חדשות כזב (פייק ניוז), העולם מציף אותנו במערכות AI ( בינה מלאכותית) ועוד.

במסגרת הלימודים במגמה התלמידים מכירים את הנושאים הללו, המדוברים מדי יום באמצעי התקשורת השונים, ומתנסים במיומנויות של כריית מידע, איסוף, ארגון, ניהול, טכנולוגיות ניתוח, אבטחת המידע, שימור של מידע וייצוגו בדרכים מגוונות באמצעות מערכות מתקדמות תוך היכרות עם העולם הדיגיטלי מקרוב. בנוסף לכך, במהלך הלימודים התלמידים נחשפים לסוגיות התרבותיות והערכיות-חברתיות במרחב הדיגיטלי כגון: ניתוח רשתות חברתיות, הפצת מידע ברשתות חברתיות והתפשטות מידע.

המגמה מיועדת לתלמידים הבוחרים ערבית 5 יח"ל בעלי אוריינטציה טכנולוגית- מדעית וחברתית כאחד, המעוניינים לקבל כלים וידע, להיות גורם מפתח במקצוע נדרש מאוד בעולם הטכנולוגי של המאה ה 21 (Data Analyst).

הלימודים במגמה פותחים דלת למקצוע המבוקש "אנליסט מידע" הנדרש כיום יותר מתמיד בכל תחומי המשק ומהווה את אחד ממקצועות העתיד. הלמידה נעשית בדרכי הוראה חדשניות, ללא ספרי לימוד.

מה הלימודים יתנו לכם?:

  • ידע בהבנת מהות המידע ותפקידו בחברה. ידע בתהליכים של קבלת החלטות המבוססות על נתונים ועל מידע לאחר בדיקת אמינותו.
  • התמחות בשימוש בטכנולוגיות המידע והתקשורת.
  • יכולת לנתח מבני מידע, לפתח אסטרטגיות ומערכות לניהול, לגישה ולהפצת מידע.
  • מסוגלות להגיב לצורכי מידע של קבוצות צרכנים שונות.
  • למי מיועדת המגמה?

    המגמה מיועדת לתלמידים הלומדים ערבית ואנגלית ברמה של 5 יח"ל ומתמטיקה ברמה של 4 או 5 יח"ל, ומעוניינים לקבל כלים וידע ולהיות גורם מפתח במקצוע נדרש מאוד בעולם הטכנולוגי של המאה ה-21. תנאי הקבלה הם:

    • 5 יח"ל ערבית (*)
    • 5 יח"ל אנגלית (חלק מהחומר נלמד באנגלית)
    • 4 יח"ל מתמטיקה לפחות
    • ציון ממוצע 80 במקצועות רבי מלל

    * תלמידים המבקשים ללמוד את המגמה בצירוף מקצוע מדעי (פיזיקה/ כימיה) במקום ערבית – יגישו בקשה לאישור חריג

    למה כדאי ללמוד במגמה?

    מגמת מידע ונתונים Data analysis מכשירה תלמידים ומעניקה להם את בסיס הידע לאחד ממקצועות העתיד המבוקשים ביותר באקדמיה, בשוק התעסוקה ובזרועות הביטחון.

    הלימודים במגמה כוללים הרצאות ייחודיות מפי מיטב אנשי המפתח בארץ, לימודים בדרכים חדשניות וחוויותיות כמו: חדרי בריחה, משחוק, למידת חקר, דילמות מחיי היומיום, הרצאות קצרות של 10-5 דקות, שיתופי פעולה מעניינים ועוד.

    מה כוללים הלימודים?

     הלימודים כוללים בין היתר את הנושאים הבאים: מבוא ללימודי מידע, איסוף מידע ונתונים, עיבוד נתונים בסיסי נתונים, סטטיסטיקה, אקסל למתקדמים, ניתוח נתונים ומידע, טכניקות להצגת מידע, אינפוגרפיקה, קבלת החלטות וחשיבה ביקורתית, אינפואתיקה, ניהול מידע וידע.

    למה זכאים הבוגרים?

    הבוגרים זכאים לתעודת בגרות באיכות גבוהה ולתעודת הסמכה טכנולוגית ברמה 3 ומעלה. הלימודים במגמה מקנים לתלמידים יתרון בהמשך לימודיהם במוסדות להשכלה גבוהה במגוון מקצועות, כגון מדעי הנתונים, הנדסת נתונים ומידע, סטטיסטיקה עם מדעי הנתונים, מדעי המידע, טכנולוגיות מידע ותקשורת (ICT), מדיה חברתית, אנליסט מידע, מנתח מערכות מידע. כמו כן אפשרות להשתלב בזרועות הביטחון ובשוק העבודה במבחר תפקידים

תכנית הלימודים:

עולם המידע והנתונים (דאטה) מורכב משלושה שלבים: איתור המידע, ניתוח המידע והצגת המידע.

מטרת הלימודים במקצוע זה היא ליצור בוגר המפנים ידע, מיומנויות וערכים שיקנו לו תחומי עניין מגוונים ואפשרויות בחירה ומימוש של יכולותיו בכל היבטי החיים – האישיים, הצבאיים (למי שמתגייס), האזרחיים, בהשכלה הגבוהה ובשוק העבודה.

המיומנויות הנלמדות במקצוע מתבססות על ההיכרות ההולכת ומעמיקה של התלמיד עם עולם המיומנויות של חקר וניתוח, הנדרשות במאה ה-21 מכל בוגר של מערכת החינוך, ומבוגר המגמה בפרט, ונלמדות במהלך הרצף התלת שנתי.

לימודי המקצוע נועדו להעניק לתלמידיו יכולות לבצע את השלבים האלה בצורה תקפה ורלוונטית מתוך עמידה בביקורת מקיפה. תוכנית הלימודים במקצוע המוביל במגמת מידע ונתונים מדגישה את המיומנויות החשובות הללו בצד הסוגיות התרבותיות והערכיות חברתיות במרחב הדיגיטלי.

נושאים משמעותיים במערכות מידע והיכרות עם כלים מתקדמים, דרכים שונות להצגת מידע, התייחסות לחוויות משתמש, חדשנות, יצירתיות והמצאה עצמית – כל אלה הם מקצת הנושאים הנלמדים בה.

פרוייקט הגמר:

פרויקט הגמר הוא סיכום ותוצר של תהליכים תלת שנתיים לאחר היכרות עם העולם התאורטי של המקצוע.

בפרויקט זה התלמיד מתמודד עם סוגיה מסוימת וחוקר אותה לעומק. הפרוייקט מחייב מחקר ועבודה אישית מחוץ לשעות הלימודים. בהכנת פרויקט הגמר התלמיד מתבסס על ידע עדכני, כותב בבהירות את תוכנו ומגבה את הדברים בציון מקורות הדעת.

כתיבת פרויקט גמר מעודדת למידה מתוך סקרנות, מכוונות אישית ורכישת מיומנויות לימוד, חקר וכתיבה.

על מגמת DATA ANALYSIS

תלמידים ממליצים:

אנליסט מדע בצה"ל:

דילוג לתוכן